Borta i tankar

Sitter på jobbet och har natten igen. Mina tankar har länge kretsat kring framtiden och hur teknologin utvecklats och hur vi blir mer och mer styrda av allt som har med elektroni att göra.

Idag sitter folk på tåget, bussar, Fester, krogar och stranden med sin mobiltelefon med internet i handen, är inne på facebook och uppdaterar helt onödiga statusar som låter världen veta att de sitter på tåget, bussar, fester, krogar och på stranden.
När jag jobbade på fritidsgård och det var mellanstadieelever där på mellanmål spelade de antingen dataspel eller Wii och man ville få med dom på en rolig anordnad aktivitet blev man tvungen att muta dom med att vinnaren får ett pris.
När dom sågs efter skoltid var det för att spela dataspel eller Wii, inte göra en aktivitet utan ett givet pris.

Jag minns tiden jag var liten och växte upp - vi var Ständigt ute. I ur och skur. Vi åkte skridskor och pulka på vintern och gottade oss med varmchoklad eller te då vi var helt isfrusna, hade snöbollskrig och åkte till Husbybadet, vi lekte burken på sommarn, cyklade med okänd destination, badade i sjön, kastade tärning och hoppade hage. Då det regnade hoppade vi i pölar och såg exalterat på när maskar och sniglar kom ur sina bon.

Idag har även små barn iPhones och laddar ständigt ner nya spel.
Då jag var liten hade jag en 3310 Nokia som jag använde för att ringa eller smsa min familj eller vänner, spelade ibland snake för att försöka slå mitt eget rekord.
Då vi skulle leka knackade vi dörr då avståndet aldrig var speciellt långt. Då. 

Jag får ångest när jag tänker på det här.
Jag vill inte att mina framtida barn ska växa upp i en värld utan barndom. Då deras lekar sker via internet utan någon som helst social ansträngning. Jag vill att mina barn ska vara ute och springa och skrapa upp deras knän precis som jag gjorde, inte få ont i fingrarna för att de har knappat på teknologin för mycket.

Och så kommer jag att tänka på att allt blir dyrare och allt mer blir privatiseras. Det jag vill jobba med och även det jag jobbar med nu gör mig till en såkallad låginkomstagare. Ska jag behöva ta ett jobb jag tycker är Skit Tråkigt bara för att kunna ha råd med de nya telefonerna, datorerna och alla spel som mina barn och deras vänner kommer att styras av?
Jag förstår mig inte på föräldrar som låter detta ske. Barndomen är den bästa perioden i livet, innan alla problem, all oro och stress kommer. Livet lekte och vi använde våran fantasi och energi för att låta det leva.

Hemma hos mig har jag en begagnad dator som jag har fått av en kompis och mormors gamla tv från 90talet. Folk som kommer hem till mig skrattar åt mina prylar och frågar om det inte är dags att köpa nytt?
Visserligen vill jag köpa nytt för att datorn är sjukt seg och tvn saknar fjärrkontroll då mormor slarvat bort den och det är jäävligt jobbigt att behöva gå upp för att byta kanal när man lagt sig till rätta, men rent utseendemässigt och funktionellt anser jag att gårdagens teknologi fungerar betydligt bättre än dagens.
Anledning till att jag kastade min 3310 var för att batteriet tog slut. Min iPhone jag fick av min bror, som jag dessutom inte har eller tänker aktivera internet på, har legat trasig och obrukbar en tid och då jag återgick till en gammal nokia fungerade den än mer, batteriet höll, smsen togs emot och kom fram och jag saknade aldrig mottagning.

Jag säger bara PASS på det. Mina barn kommer Inte få använda dessa prylar. Inte bara för att jag avskyr dom, utan även för att jag kommer antagligen inte ha råd som en låginkomstagande mamma.
 
Och förresten.. jag hatar moderaterna.

En blick säger mer än tusen ord..

Sitter på jobbet och har inte lyckats somna. Har sovande jour och jag ska gå upp kl 6 för att väcka de första på boendet. Känner att det är rätt onödigt för mig att sova nu, lär bara försova mig då så att ingen kommer iväg till jobbet hehe. Slutar ändå kl 11 så tänkte åka till mig, lägga mig i solen på baksidan och decka samtidigt som jag blir brun. Krigarn.

Har haft en T-t-t-tung helg. I fredags mötte jag Bana i stan och vi satte oss vid vattnet med en flaska vin och sen kom Mary och då tog vi oss till Sätra för att grilla med Banas man och kompis. Medan Alicia och Mary åkte vidare till Bredäng för att kolla på när Cludde Charly Emilio och några uppträdde åkte jag hem till Mathilda och deckade fint på hennes soffa.

I lördags åkte jag Alicia och Nico till Strand och förade och sen var det Replayed som gällde. Både jag och Nico vann gästlistplatser i duvetinte's tävling. Finns mer att nämna men skriver det inte för det är något som jag och mina vänner ska komma ihåg och det kommer vi göra via den här meningen haha.

Claudio och Emilio, G - PUNKTEN, släppte sin tunga video och tunga låt Runt omkring - Ft. I-Smile, Hoosam & Riffo, i fredags och jag måste säga t-ordet igen; Ni är tunga mina vänner, Tunga.

Ni som inte har sett den OCH ni som Har sett den : Checka in den,
its the real deal.


RSS 2.0