myter om sex

1. Om din kille är otrogen så älskar han dig inte
FALSKT
Om du och din partner kommit överens om att leva i ett monogamt förhållande är det klart att det inte är bra att vara otrogen. I så fall är otroheten ett tecken på att din partner inte respekterar er överenskommelse.
Tänk på: En affär behöver inte automatiskt betyda att killen inte älskar eller är kär i dig. Det finns par som tar sig igenom en otrohetsaffär.

2. Lyckliga par har alltid bra sex
FALSKT
För det första finns det inga par som är lyckliga jämt. Alla har sina motgångar. För det andra är det är sällsynt med par som år efter år har hänsynslöst och ohämmat sex varje kväll. Livet är fullt av "måsten" och "borden", det finns inte tid eller ork till att ha passionerat sex hela tiden.
Tänk på: Definitionen på "bra sex" varierar från person till person. Vissa ser bra sex som att ha samlag en gång i veckan medan andra tycker att en gång varannan månad är ultimat.

3. Mörkhyade män har störst penisar
SANT
Det är faktiskt sant. En studie har visat att asiatiska killar har de minsta penisarna medan afrikansk-amerikanska killar har större, längre och tjockare lemmar.
Tänk på: Det bekanta ordspråket "storleken har ingen betydelse", eller var det har betydelse.

4. Planerat sex är ett tecken på att något är fel
FALSKT
De flesta håller nog med om att förhållanden oftast är som mest passionerade i inledningsfasen. Men med tiden dalar lusten och det är inget konstigt med det så länge känslorna finns kvar. Och det betyder inte att tiden för passion är förbi.
Tänk på: Det finns en sexuell laddning i att längta, planera och se fram emot om sex. Det kan leda till ett minst lika bra sex som ett spontant samlag.

5. En gång otrogen alltid otrogen
FALSKT
Alla kan göra misstag, vi är ju ändå bara människor. Men vi har en tendens att döma otrohet mycket hårdare än om vi gör misstag på andra områden i livet. Till exempel innebär det ju inte automatiskt att en 15-åring som snattar en gång blir en tjuv. Detsamma gäller otrohet.
Tänk på: En gångs snedsteg behöver inte betyda att han/hon kommer att göra det igen.

6. Är du grym i sängen ska du kunna tillfredsställa alla
FALSKT
Självklart är en person som haft flera sexuella förbindelser mer erfaren än någon som haft sex en gång eller aldrig. Men en person som legat med många är automatiskt ingen sex-gud/gudinna som kan tillfredsställa alla. Grymt sex för någon kan uppfattas som värdelöst av en annan.
Tänk på: Bra sex bygger på att prata med din partner och ta reda på vad ni båda gillar. Det handlar inte bara om den fysiska närheten, utan även om en fungerande och framförallt öppen kommunikation.

denna text är tagen ur en tidning, ej mina påståenden.

Kommentarer
Postat av: Isa

Sjukt intressant att läsa:D

2008-11-05 @ 09:13:24
URL: http://isabellatomaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0